O σεφ Νικόλαος Παπαστεργίου


Ο Νικόλαος Παπαστεργίου είναι ο consulting chef του Monark. Γεννημένος στην Λάρισα από μικρή ηλικία βρίσκεται στον χώρο της εστίασης. Στην αναζήτηση του για περισσότερες εμπειρίες στα 18 του έφυγε από την Λάρισα και βρέθηκε σε μεγάλα εστιατόρια και ξενοδοχεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Αυτήν την στιγμή βρίσκεται εδώ και 4 χρόνια ως Executive Chef στο Sani Dunes έχοντας στην κατοχή του 3 χρυσούς σκούφους και βραβεία FNL. Ο Νικόλαος Παπαστεργίου έχει ένα βασικό κανόνα:
"όσο μια ομάδα ανθρώπων δουλεύει αρμονικά, όλα οδεύουν προς στην τελειότητα"

Oι πρώτες ύλες



Οι πρώτες ύλες του εστιατορίου είναι από όλο τoν κόσμο, κανείς δεν θα τις έλεγε καθαρά ελληνικές. Φυσικά, τα υλικά μαναβικής και οι πρώτες ύλες όπως ψάρι, κρέας, κοτόπουλο είναι ελληνικά και φρέσκα. Στις αρμοδιότητες της κουζίνας είναι και η αναζήτηση της καλύτερης πρώτης ύλης.

Όσον αφορά τα ποτά, διαθέτουμε μια ευρεία γκάμα αλλά όπως αρμόζει για κάθε εστιατόριο που βρίσκεται σε μία περιοχή όπου διαθέτει τοπικά προϊόντα όπως η Θεσσαλία, έτσι και στο Monark θα συναντήσει κανείς μια ολόκληρη γκάμα τοπικών κρασιών αποσταγμάτων και μπυρών.



Ο χώρος μας


Ο χώρος του Monark έρχεται σε απόλυτη συνοχή με την απλότητα και την φιλοσοφία της αρχιτεκτονικής του κτιρίου και εστιάζει στα ξύλινα τραπέζια, τα χειροποίητα πιάτα και την ανοιχτή κουζίνα θέλοντας να να δώσει την ευκαιρία να παρακολουθεί ο πελάτης την εκτέλεση των πιάτων.

Το Μενού


Η κουζίνα του Monark χαρακτηρίζεται ως δημιουργική, με επιρροές απ’ όλο τον κόσμο, ιδίως όμως από την Μεσόγειο και την Ασία. Για το λόγο αυτό τα πιάτα μας έχουν δημιουργηθεί από τον chef και τις προσωπικές του εμπειρίες, προσπαθώντας να φέρει νέες γεύσεις και τεχνικές στην Λάρισα.